انجمن اخترشناسی سُها پژوهش سرای دانش آموزی رازی ناحیه 2 با هدف ترویج علم ستاره شناسی این دانش کهن در بین جامعه ی دانش آموزی و نیز  گرامی داشت سال جهانی نجوم، دومین همایش علمی پژوهشی خود را با موفقیت در تاریخ پنجشنبه 12 آذر 1388 برگزار کرد.

در حدود چند ماه پیش فراخوان همایش در سطح 4 ناحیه آموزشی استان انتشار یافت موضوعات در نظر گرفته برای این همایش شامل :1. بهترین ایده برای سال نجوم 2. ساخت ابزار نجومی 3. طراحی و ساخت ساعت های آفتابی 4. اندازه گیری دقت ابزار آلات نجومی و نرم افزار های نجومی 5. موضوع آزاد مرتبط با دانش نجوم 18 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که 6 مقاله از این تعداد با داوری استاد مشاور انجمن جناب آقای محمد رضا لشنی برای ارائه در همایش با موضوعات زیر انتخاب گردید :

1.رصد رادیویی شهاب سنگ ها ((فرناز احمدی ، آناهیتا عبداللهی و محمد رضا هاشمی))

2. تعیین عمر ستارگان در مناطق خاص آسمان(( پریا کشاورز ، شهرزاد زارع و گلنار صنیعی))

3. مقیاس ساختار جهان ((سمیرا نظری، مهشید نادر و یلدا ذکاوت))

4.نجوم در ادبیات((فاطمه جمشیدی))

5.سنجش تاریکی آسمان شب((آناهیتا رستاخیز و غزال کاویانی))

6.نرم افزار آسمان شب((محمد رضا هاشمی))


در روز همایش مهمان ها از سخنان پر ارزش جناب آقای فریدون پور ریاست محترم آموزش و پرورش ناحیه 2، دکتر قاسمی ریاست محترم پژوهشکده معلم و سرکار خانم شمس معاونت محترم  پرورشی و تربیت بدنی نیز بهرمند شدند.




تمامی مقالات حاصل ماه ها تلاش و تحقیق دانش آموزان بوده و حتی ابراز های مورد نیاز را نیز خودشان ساخته اند در این میان 2 ابراز یعنی رادیوتلسکوپ و تاریکی سنج ساخته شد و اولین نرم افراز نجومی کاملا فارسی نیز توسط محمدرضا هاشمی برای اولین بار ایران تهیه شد است و در حال حاضر استفاده از آن برای عموم آزاد بوده و در سامانه ی الکترونیکی www.soha.shirazrazi.ir در دسترس می باشد.




قابل به ذکر است که انجمن اختر شناسی سُها پژوهش سرای دانش آموزی رازی ناحیه 2 در سال 1384 فعالیت های علمی خود را به طور جدی و با همکاری جناب آقای لشنی آغاز کرد و در حال حاضر برنامه های متنوعی نظیر دوره های آموزشی،کار با ابزار،عکاسی نجومی،برگزاری گشت ها نجومی،چاپ نشریه داخلی با عنوان سُها، برگزاری جلسات هفتگی ، تربیت افراد مستعد در علم نجوم و ... را به دانش آموزان علاقه مند ارائه می دهد.