به منظور ایجاد ، پرورش ، رشد و شکوفایی استعدادها و خلاقیت های نوجوانان و جوانان و توسعه و تعمیق روحیه پژوهش، نوآوری و حمایت و هدایت مادی و معنوی از دانش آموزان و دانشجویان پژوهشگر و نوآور، جشنواره جوان خوارزمی، در چهارچوب این شیوه نامه برگزار می شود.

¨ بخش اول - مفاهیم واژه ها :

- جشنواره : جشنواره جوان خوارزمی - بخش دانش آموزی و دوره های کاردانی آموزش و پرورش .

- دانش آموز : دانش آموزان شاخه متوسطه نظری و پیش دانشگاهی و هنرجویان شاخه های فنی و حرفه ای و کاردانش (اعم از دولتی ، غیر دولتی ، روزانه و بزرگسال) ؛

- دانشجو : دانشجویان دوره کاردانی آموزشکده های فنی و حرفه ای (دولتی ) و مراکز تربیت معلم.

- پژوهش های بنیادی : پژوهش های طراحی شده برای ایجاد درک نوینی از اصول و فرایندهای اساسی و اصلی پدیده های صنعتی ، طبیعی و اجتماعی .

- پژوهش های کاربردی: پژوهش هایی برای ایجاد فناوری جدید و جست و جوی دانشی که بتواند در مسائل عملی به کار رود و نیز ارائه راهکارهای مناسب براساس یافته های علمی، که در سه زمینه زیر تحقـــق می یابد:

1. پژوهش های توسعه ای : پژوهش هایی که منجر به تکمیل یا توسعه فراگرد ، محصول صنعتی و یا یافته علمی و کاربرد آن باشد .

2. اختراع: محصول یا فراگردی که با ترکیب دو یا چند شی مادی ، راه نوینی را برای انجام کاری ارائه می دهد و یا راه حل فنی جدیدی را برای حل مشکل پیشنهاد می کند .

3. ابتکار : بهره برداری موفقیت آمیز از ایده های نو و یا دسترسی به دانش فنی و فناوری ساخت محصول به روش جدید و با تکیه بر اختراعات و اکتشافات قبلی.

4. پژوهش های کاربردی علوم نظری : پژوهش هایی که منجر به ارائه راهکارهای مناسب براساس یافته ها و نظریه های علمی می شود .

- گروه علمی : عبارت است از تمامی رشته ها و گرایش های مربوط.

- خلاقیت : توانایی پرورش یا به وجود آوردن یک انگاره ، اندیشه ، راهکارها و یا محصول جدید .

- نوآوری : تجلی و تحقق خلاقیت؛ یعنی عملیاتی کردن و به اجرا درآوردن توانایی های ذهنی در پرورش و یا ایجاد یک انگاره ، اندیشه ، راهکار و یا محصول جدید .

بخش دوم - اهداف جشنواره جوان خوارزمی :

1- ایجاد زمینه های لازم برای بروز ، پرورش، رشد و شکوفایی استعدادها و خلاقیت های نوجوانان و جوانان؛

2- توسعه و تعمیق روحیه پژوهش و نوآوری ؛

3- حمایت و هدایت مادی و معنوی دانش آموزان و دانشجویان پژوهشگر و نوآور ؛

4- کاربردی کردن علوم و ارتباط دادن آن با زندگی و نیازهای جامعه ؛

5- ارزش بخشیدن به دستاوردهای علمی و فنی نوجوانان و جوانان ؛

6- آماده سازی نسل جوان برای ورود به میدان رقابت های علمی و فنی ؛

7- هدایت استعدادها و خلاقیت ها در جهت رفع نیازهای مراکز علمی و صنعتی؛

8- آشنایی دانش آموزان با پژوهش و شیوه های کشف و حل خلاقانه مسائل علمی و فنی؛

9- انجام کارهای علمی ، فنی و پژوهشی به شیوه گروهی با حفظ رقابت سالم و سازنده؛

10-تولید دانش و بومی کردن علوم.

¨ بخش سوم - سازماندهی :

به منظور برنامه‌ریزی، هدایت و نظارت بر اجرای مطلوب جشنواره در كلیه مراحل، ستاد جشنواره جوان خوارزمی در معاونت آموزش و پرورش نظری و مهارتی و كمیته‌های جشنواره جوان خوارزمی در سطح استان و شهرستان / مناطق /نواحی و مراکز آموزش عالی وابسته به آموزش و پرورش تشكیل می‌گردد:

پ : كمیته اجرایی شهرستان/ منطقه/ ناحیه / مركز آموزش عالی

این كمیته به طور مستقل در مدیریت های آموزش و پرورش شهرستان/منطقه/ناحیه و مراكز آموزش عالی وابسته به آموزش و پرورش (آموزشكده‌ها، مراكز تربیت معلم و ...) تشكیل می گردد.

اعضای كمیته :

1- مدیریت آموزش و پرورش شهرستان/ منطقه/ ناحیه – مركز آموزش عالی؛

2- معاون/معاونان؛

3- دبیر یا رابط جشنواره به انتخاب مدیریت اداره یا مرکز ؛

4- مسئول گروه های آموزشی؛

5- مسئول پژوهش سرا؛

6- مسئولان دوایر مرتبط؛

7- مسئول هیأت داوران (درصورت اجرای مرحله داوری در سطح شهرستان / منطقه / ناحیه ).

شرح وظایف كمیته شهرستان / منطقه/ ناحیه / مركز آموزش عالی:

1- برگزاری جلسات مستمر برای پیگیری و هدایت امور جشنواره و ابلاغ شیوه نامه‌ها و بخشنامه‌های مربوط به واحدهای آموزشی تابعه؛

2- توجیه مسئولان واحدهاو مراکز آموزشی، اولیاء، دانش‌آموزان و دانشجویان و انجام تبلیغات ، به منظور شركت كیفی تر و گسترده‌تر دانش آموزان و دانشجویان در جشنواره؛

3- ارتباط مستمر با هسته‌های علمی گروه های آموزشی و پژوهش سرا و جست و جوی راهكارهایی برای هدایت فعالیت دانش آموزان و دانشجویان ؛

4- جذب و تخصیص اعتبارات درون سازمانی و کمک های برون سازمانی ؛

5- حمایت علمی دانش آموزان و دانشجویان با هماهنگی و همكاری گروه های آموزشی و پژوهش سرا ؛

6- تأیید گروه های داوری پیشنهادی دبیر یا رابط جشنواره (در صورت تشکیل گروه های داوری).

شرح وظایف دبیر یا رابط جشنواره در شهرستان /منطقه / ناحیه/ مركز آموزش عالی:

1- ارائه گزارش عملكرد جشنواره به كمیته جشنواره استان ؛

2- دریافت طرح های دانش آموزان و بررسی مدارك و مستندات ، برنامه ریزی و تمهید مقدمات داوری طرح ها (درصورت لزوم داوری) ارسال طرح های برتر به استان، براساس شاخص های تعیین شده و جدول زمان بندی.

3- در صورت لزوم ، گزینش گروه های داوری متناسب با طرح های ارائه شده، با استفاده از دبیران و اساتید مجرب و تأیید کمیته شهرستان /منطقه / ناحیه / مرکز آموزش عالی.

4- اجرای مصوبات كمیته جشنواره شهرستان / منطقه / ناحیه / مركز آموزش عالی.

¨ بخش چهارم - شرایط شرکت در جشنواره :

کلیه دانش آموزان و هنرجویان دوره متوسطه و پیش دانشگاهی ، اعم از دولتی و غیرانتفاعی ، روزانه و بزرگسالان، و دانشجویان دوره های کاردانی آموزشکده های فنی و حرفه ای، مراکز تربیت معلم و سایر مراکز آموزش عالی وابسته به آموزش و پرورش ، با رعایت شرط سنی حداکثر 30 سال تمام ، می توانند در بخش دانش آموزی و دوره های کاردانی آموزش و پرورش جشنواره جوان خوارزمی شرکت نمایند .

گروه های علمی و داوری :

ردیف

گروه های علمی و داوری

کد

1

برق و الکترونیک

01

2

کامپیوتر

02

3

مکانیک

03

4

عمران

04

5

علوم زیستی و پزشکی

05

6

کشاورزی

06

7

فیزیک و نجوم

07

8

شیمی

08

9

ریاضی

09

10

زبان و ادبیات فارسی

10

11

علوم اسلامی

11

12

علوم اجتماعی

12

13

هنر و معماری

13

14

سایر گروه های علمی

14

شاخص های اصلی ارزیابی طرح های جشنواره :

ردیف

شاخص ها

حداکثر نمره از 20

1

خلاقیت و نوآوری

7

2

ارزش علمی ، فنی و تخصصی

5

3

کاربرد و حل مسأله

5

4

مستندسازی علمی

3

پ - مدارک لازم جهت ارائه طرح به ستاد جشنواره :

1- گزارش علمی جامع و کامل طرح ؛

2- فرم های تکمیل شده و مشخصات طرح ( فرم شماره 1 ) و مشخصات طراح ( فرم شماره 2 ) و فرم ارزیابی طرح برحسب زمینه علمی و نوع پژوهش ( فرم شماره 1 تا 5 ) ؛

3- مدارک و مستندات مربوط به طرح ( نوار ویدئویی ، نوار کاست ، دیسکت ، CD ، عکس ، نمودار و ... ، به استثناء دست ساخته ها ) ؛

تبصره : دست ساخته های طراحان ( به جز طرح های هنری، حداکثر در ابعاد 5/1*1 متر ) در صورت دعوت به دفاع حضوری ارائه شود.

ت - نکات مهم :

1- ثبت اطلاعات کلیه طرح های شرکت کننده در دهمین جشنواره در نرم افزار و فرم های ارسالی الزامی است.

2- برای هر طرح باید مدارک فوق به صورت جداگانه، تکمیل و ارسال شود و از ارسال چند طرح در قالب « مجموعه طرح » با یک فرم خودداری گردد.

3- از کپی کردن 2 فرم روی یک برگ خودداری شود.

4- فرم ها فقط با خودکار مشکی تکمیل گردد.

5- فرم های شماره (1) و (2) به ترتیب در پوشه قرار گیرد.

6- تصویر صفحه اول شناسنامه طراح، ضمیمه فرم شماره (2) شود.

7- از تغییر شکل فرم ها خودداری گردد.

8- فرم ها به طور دقیق و کامل ، تکمیل، و موارد درخواستی ( عکس طراح ، طرح و ...) ضمیمه شود . فرم شماره (2) برای هر طراح به طور جداگانه تکمیل شود.

9- از ارسال طرح هایی که یک یا چند نفر از طراحان آن دانش آموز یا دانشجوی دوره کاردانی آموزش و پرورش نباشند ، به این دبیرخانه خودداری گردد.

10-برگزیدگان کشوری دوره قبل جشنواره ، حق شرکت در مرحله کشوری این دوره را نخواهد داشت .

11- هر طرح بایستی از طریق واحد آموزشی محل تحصیل و فقط یک بار برای شرکت در جشنواره جوان خوارزمی در هر دوره معرفی گردد و چنانچه طراحی بیش از یک بار در هر دوره ارائه شود ، از شرکت در جشنواره محروم می گردد.

12- در طرح های گروهی، چنانچه طراحان از چند منطقه یا استان باشند، طرح از طریق منطقه/ استان طراح (1) ارسال شود.

13- با توجه به اینکه درصد سهم طراحان غیر قابل تغییر است ، در تکمیل درصد سهم طراحان دقت شود.

14- در تکمیل فرم ها به تذکرات مندرج در آنها توجه شود.

15- طرح های ارائه شده در این دوره می بایست در دوره های قبل جشنواره شرکت نکرده باشد، مگر آنکه در فراگرد اجرایی دستاوردهای طرح ، تغییرات اساسی اعمال شده باشد.

16- طرح های ارائه شده در زمینه فنی و مهندسی و طرح های مربوط به ابتکارات ، اختراعات و دست ساخته ها به صورت تئوری و ایده قابل قبول نخواهد بود و نمونه طرح حتما ًباید ساخته شده و قابل اجرا باشد.

17- جدول زمان بندی به طور دقیق رعایت شود . به طرح هایی که خارج از برنامه زمان بندی ، بدون داوری کمیته استان و یا به طور ناقص ارسال گردد، ترتیب اثر داده نخواهد شد.

18- کلیه گزارش ها ، مدارک و مستندات علمی مربوط به طرح های منتخب استان ، اعم از نوشته ها ، کتاب ها ، نوار ویدئویی ، نوار کاست ، CD ، عکس و نمودار به انضمام فرم های تکمیل شده ، به طور کامل ارسال گردد. و لیکن، از ارسال دست ساخته ها خوداری شود . ( ارسال دست ساخته های زمینه علمی هنری، حداکثر در ابعاد 5/1*1 متر الزامی است و ارسال آثار بیش از اندازه تعیین شده و حجیم، در زمان جلسات داوری حضوری انجام گیرد).

19- تصویری از کلیه گزارش ها و مدارک و مستندات ارسالی در دبیرخانه استان بایگانی و سپس ، گزارش ومدارک همراه با فیلم روند اجرایی و داوری جشنواره استان به ستاد ارسال گردد. دبیرخانه ستادی به دلیل فرایند داوری که در مرحله کشوری 

اجرا می شود، تعهدی نسبت به عودت طرح ندارد.

20- با توجه به اینکه طرح های ارسالی به طور مقایسه ای در زمینه ها و گروه های مربوط بررسی و داوری می شوند، لذا کلیه اعتراض های مربوط به داوری طرح های منتخب استانی، باید در کمیته جشنواره استان مورد بررسی قرار گیرد و ستاد جشنواره منحصرا ً در مورد « شیوه داوری کمیته های استانی » ارزیابی لازم را به عمل خواهد آورد .

21- کمیته جشنواره استان ها باید آمار کامل طرح های شهرستان ها ، مناطق، نواحی و مراکز آموزش عالی وابسته به آموزش و پرورش را در جدول پیوست تکمیل نموده و همراه با طرح های منتخب به ستاد جشنواره ارسال نمایند.

22- توصیه می گردد در هر شهرستان / منطقه / ناحیه و مرکز آموزش عالی ، یکی از افراد علاقه مند ، به عنوان دبیر یا رابط جشنواره شهرستان / منطقه / ناحیه و مرکز با استان ، و در هر دبیرستان ، هنرستان و مرکز پیش دانشگاهی، یکی از همکاران علاقه مند، به عنوان رابط جشنواره با شهرستان / منطقه/ ناحیه انتخاب گردیده و فعالیت نماید.

23- مسئولان استان ، شهرستان/ منطقه / ناحیه و مراکز آموزش عالی , ضمن شرکت در جلسات مدیران واحدهای آموزشی، نسبت به تبیین و تشریح اهداف و روند اجرایی برگزاری جشنواره جوان خوارزمی اقدام نمایند.

24- همزمان با برگزاری مراسم تقدیر و تشکر از برگزیدگان استانی، نمایشگاهی از ابتکارات، خلاقیت ها و پژوهش های طرح های برتر دانش آموزی و دانشجویی استان تشکیل گردد.

25- دبیرخانه جشنواره استان نسبت به چاپ خلاصه طرح های برگزیده دانش آموزی و دانشجویی اقدام نماید.

26- در صورت امکان ، طرح ها در شهرستان / منطقه/ ناحیه و مراکز آموزش عالی مورد بررسی و داوری اولیه قرار گیرد و طرح های برتر به همراه لیست طرح های ارائه شده ، به تفکیک گروه های علمی، به دبیرخانه جشنواره استان ارسال گردد.

* ملاک های ارزیابی دبیرخانه جشنواره جوان خوارزمی سازمان آموزش و پرورش استان ها :

1- میانگین نمرات طرح های منتخب استانی در داوری کشوری ؛

2- برنامه فعالیت های استانی ، از جمله گردهمایی ها ، تبلیغات و ... ( براساس گزارش ها و مستندات ارسالی ) ؛

3- پاسخ به موقع به مکاتبات و ارائه موارد درخواستی ستاد به صورت دقیق و کامل ؛

4- حضور فعال در برنامه های طراحی شده ستاد (گردهمایی ها، دوره های آموزشی ، نمایشگاه و موارد عندالزوم)

5- تعداد طرح های ارائه شده در سطح استان با توجه به جمعیت دانش آموزی ؛

6- تعداد طرح های برگزیده کشوری با توجه به تعداد طرح های ارائه شده به ستاد ؛

7- درصد رشد طرح های استان نسبت به سال قبل ؛

8- فعالیت ها و طرح های خلاقانه و جدید استان در اجرای جشنواره .

¨ بخش پنجم - مراحل اجرای جشنواره جوان خوارزمی :

جشنواره جوان خوارزمی – بخش دانش آموزی و دوره های کاردانی آموزش و پرورش در مراحل زیر اجـــــرا می گردد:

1- طرح مسئله و انجام فعالیت علمی و پژوهشی در انجام طرح و ایجاد و ارائه نوآوری ؛

2- دریافت فرم های ثبت نام در جشنواره از واحد آموزشی محل تحصیل و ارائه فرم های تکمیلی و گزارش علمی طرح به واحد مربوط؛

3- مرحله شهرستان / منطقه / ناحیه : پس از دریافت طرح ها توسط واحدهای آموزشی ، مجموعه طرح ها به مدیریت آموزش و پرورش شهرستان/ منطقه/ ناحیه ارسال می شود. دبیر یا رابط جشنواره، طرح ها را در کمیته های علمی، بررسی و طرح های منتخب به سازمان آموزش و پرورش استان ارسال می شود . لازم به ذکر است در بعضی از استان ها با توجه به تعداد کم طرح ها ، کلیه طرح ها پس از بررسی مستندات، توسط دبیر یا رابط جشنواره ، بدون اجرای داوری به استان ارسال می گردد. مراکز آموزش عالی وابسته به سازمان آموزش و پرورش استان ، براساس تمهیدات سازمان آموزش و پرورش استان ، نسبت به ارسال مستقیم طرح و یا ارسال طرح ها از طریق مدیریت های آموزش و پرورش شهرستان / منطقه / ناحیه به سازمان اقدام می نمایند.

4- مرحله استانی : دبیرخانه جشنواره جوان خوارزمی سازمان آموزش و پرورش استان ، پس از دریافت طرح های ارسالی 

شهرستان/ منطقه / ناحیه ، با تشکیل گروه های چهارده گانه داوری، طرح ها را مورد ارزیابی قرار می دهد.

با توجه به اینکه در سال جاری ( دهمین جشنواره ) به منظور ورود همه طرح های نو و خلاقانه به مرحله کشوری ، سهمیه تعیین شده استان ها حذف شده و سطح علمی و میزان خلاقیت و نوآوری طرح ، تعیین کننده راهیابی طرح ها به مرحله کشوری است ؛بنابراین ، سازمان ها ، طرح هایی را که براساس فرم های ارزیابی، قابلیت مطرح شدن در سطح کشوری را با دو شرط زیر داشته باشند، براساس جدول زمان بندی به دبیرخانه ستاد جشنواره تحویل نمایند.

· شرط های انتخاب طرح های برگزیده استانی :

الف – دارا بودن خلاقیت و نوآوری ؛

ب- کسب حداقل نمره 17 از 20 برای ورود به مرحله کشوری .

· تذکر مهم : با توجه به اینکه طرح های منتخب و معرفی شده از سوی گروه های تخصصی داوری و دبیرخانه جشنواره جوان خوارزمی سازمان آموزش و پرورش استان ها ، به عنوان یکی از شاخص های اصلی ارزیابی گروه های داوری و دبیرخانه جشنواره استان ها خواهد بود؛ بنابراین، ضرورت دارد در داوری و معرفی طرح ها به مرحله کشوری ، دقت لازم به عمل آید.

5- مرحله کشوری : در مرحله کشوری ، ابتدا ، کلیه طرح های دریافتی ، به صورت غیر حضوری بررسی و از داوران استانی در مورد بعضی از طرح هایی که به دلیل ضعف طرح ، ابهام و ... نیاز به دفاع حضوری دارند ، دعوت می شود تا از طرح مربوط و امتیاز داده شده دفاع نمایند. سپس از طراحان کلیه طرح هایی که نیاز به دفاع داوران استانی نداشتند و همچنین طرح هایی که پس از دفاع داوران استانی ، امتیاز لازم را برای ورود به مرحله ی بعد کسب کردند ، دعوت به عمل می آید تا به صورت حضوری از طرح خود در مرحله کشوری دفاع نمایند. پس از استماع دفاع حضوری طراحان و بررسی و ارزیابی گروه های تخصصی داوری ، تعدادی از طرح ها به مرحله داوری نهایی معرفی می شوند.

6- مرحله داوری نهایی: این مرحله با حضور داوران مشترک وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری (سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران ) و وزارت آموزش و پرورش ( معاونت آموزش و پرورش نظری و مهارتی ) برگزار می گردد. پس از مطالعه طرح ها توسط داوران و دفاع سرگروه داوری و یا یکی از داوران مربوط و دادن امتیاز لازم ، طرح های برگزیده کشوری انتخاب می شوند.

7- اعلام طرح های برگزیده کشوری و مراسم تجلیل از برگزیدگان؛

8- معرفی برگزیدگان کشوری برای دریافت تسهیلات از بنیاد ملی نخبگان و همچنین استفاده از تسهیلات ادامه تحصیل در دانشگاه ها ، مراکز و مؤسسات آموزش عالی .

¨ بخش ششم – مزایا و تسهیلات جشنواره جوان خوارزمی :

1- دریافت تندیس ، لوح تقدیر و هدایا از مقامات عالی رتبه کشوری ؛

2- استفاده از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان (کمک هزینه تحصیلی ، پروژه خدمت نظام وظیفه عمومی ، سفر حج، سفرهای علمی داخلی و خارجی و ...)؛

تبصره : در طرح های گروهی، در حال حاضر ، فقط دو نفر اول که سهم بیشتری در اجرای طرح دارند، می توانند از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده نمایند و استفاده از تسهیلات بنیاد، برای بیش از دو نفر در یک طرح برگزیده امکان پذیر نمی باشد.

3- استفاده از تسهیلات ورود به مراکز آموزش عالی در رشته مرتبط با طرح، به شرح زیر:

الف – ورود به دانشگاه با شرکت در آزمون سراسری و کسب حد نصاب تعیین شده ( با توجه به رتبه و درصد مشارکت ) از نمره گزینش آزاد در رشته مورد تقاضا ، براساس نمره آخرین نفر پذیرفته شده در رشته /محل مربوط؛

ب- ورود بدن کنکور به دانشگاه و یا مؤسسات و مراکز آموزش عالی ، در صورت اخذ پذیرش از دانشگاه و یا مؤسسه آموزش عالی مربوط .

تبصره 1 : در رشته هایی که زیر نظر وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی است ، در حال حاضر استفاده از تسهیلات دانشگاه ، فقط از طریق بند «الف » امکان پذیر است .

تبصره 2 : در حال حاضر ، برای استفاده از بند (ب) در رشته های غیر علوم پزشکی ، افراد باید حداقل 40 درصد سهم در طرح برگزیده کشوری داشته باشند.

* تذکر مهم : 

با عنایت به اینکه جشنواره جوان خوارزمی ، عرصه رقابت علمی و پژوهشی بین پژوهشگران ، مبتکران و مخترعان جوان کشور است، لذا انتخاب جشنواره به جای کنکور برای ورود به دانشگاه ، گزینه مناسبی نمی باشد، درنتیجه به دانش آموزان و دانشجویان تأکید گردد که از انتخاب جشنواره به جای کنکور برای ورود به دانشگاه خودداری نمایند .

¨ بخش هفتم - امور مالی جشنواره :

7- 1- محل تأمین اعتبارات جشنواره

به منظور برگزاری بهتر وارتقای کیفی و كمی جشنواره، كمیته اجرایی استان موظف است با توجه به موارد ذیل، نسبت به تأمین وتخصیص اعتبار لازم برای اجرای جشنواره اقدام نماید:

1- برآورد اعتبار مورد نیاز برای اجرای جشنواره و تصویب آن در شورای برنامه ریزی آموزش وپرورش استان .

2- تعیین نرخ هزینه تخصیصی مربوط فعالیت های مندرج در بند 7-2 .

3- استفاده از منابع حمایتی برون سازمانی .

7-2- نحوه هزینه اعتبار تخصیصی جشنواره :

1- پشتیبانی مادی برای تکمیل طرح های برتر که به تأیید هسته های علمی مربوط درکمیته جشنواره رسیده باشد؛

2- حق الزحمه داوران ؛

3- حق الزحمه مشاوران طرح ؛

4- حق الزحمه عوامل اجرایی؛

5- هزینه تبلیغات (چاپ پوستر، بروشور و کتابچه های راهنما یا آموزش- گردهمایی – جلسات و ...)؛

6- هزینه های برگزاری مراسم ؛

7- پرداخت هزینه های خرید هدایا؛

8- پرداخت هزینه استفاده از امکانات علمی، فنی، کتابخانه ای و ... مراکز دولتی و غیر دولتی خارج از آموزش و پرورش، برای تکمیل اطلاعات علمی یا عملی و ساخت طرح ها؛

9- هزینه ایاب و ذهــــــاب دانش آموزان، دانشجویان، داوران، مشاوران و مسئولان جشنواره به مراسم مختلف، همایش ها، مراکز، کتابخانه ها، کارگاه ها و ... ؛

10- هزینه بیتوته، خوراک و پذیرایی ؛

11- هزینه اینترنت، کتاب و صحافی.

تبصره1: کمیته جشنواره استان بایستی در پایان هر دوره از جشنواره (آذرماه هر سال)، گزارش کاملی از نحوه تامین هزینه های مربوط را با مدارک و مستندات لازم به شواری برنامه ریزی آموزش و پرورش استان گزارش نماید. درضمن گزارش مالی جشنواره با تأیید معاون آموزش و پرورش نظری و مهارتی استان به ستاد جشنواره ارسال شود.

تبصره2: دبیر/رابط جشنواره استان/منطقه/شهرستان موظف است با توجه به شیوه نامه اجرایی جشنواره با هماهنگی رئیس سازمان/معاون آموزش و پرورش نظری و مهارتی سازمان، مبادرت به صدور ابلاغ برای عوامل ستادی و اجرایی نماید و درپایان دوره، برابر وظایف محوّله نسبت به پرداخت حق الزحمه افراد اقدام نماید.

این شیوه نامه در 7 بخش و21 صفحه ضمائم ، تنظیم و مورد تائید می باشد